Pagina's

maandag 11 februari 2013

Te Koop Cal Cotilló

Cal Cotillo, een ruim comfortabel middeleeuws dorpshuis, is te koop VERKOCHT  Een volledig gerestaureerd historisch huis, met sfeervolle buitenruimte (tuin, patio, terrassen en zwembad), ruime garage, schuur en bodega. Gelegen in een klein Spaans dorpje (Saifores) in de Baix Penedes, een wijnstreek midden in Catalonië tussen Barcelona 65km en Tarragona 30km en 8 km van de zee.

In 2005 is de intensieve restauratie afgerond. Het resultaat is een zeer aangenaam en sfeervol woonhuis met veel aandacht voor behoud van authentieke details. Het oudste deel van het huis stamt waarschijnlijk uit de 14de eeuw. Het karakter van het middeleeuwse huis is bewaard gebleven, maar het huis is wel voorzien van alle gemakken van de 21ste eeuw zoals vloerverwarming, zwembad en modern sanitair.

Bezoekers die voor het eerst het huis binnenkomen, zijn altijd zeer verrast door wat zij aantreffen zodra zij via de indrukwekkende centrale hal het huis betreden. Het huis heeft hoge plafonds (tussen de 3,5 en 5 meter) en door grote ramen valt veel natuurlijk licht binnen. Huis en tuin is op het zuiden gericht. De woning is ruim opgezet en er is gebruik gemaakt van kwalitatief goede natuurlijke materialen die aansluiten bij het karakter van dit eeuwenoude huis. De historische details zoals de originele gotische stenen bogen, nissen, balkenplafonds en een mooie haard trekken de aandacht. Zomers is het huis heerlijk koel door de dikke muren, ‘s winters is het comfortabel door de vloerverwarming (ketel gestookt op olie). Door middel van twee sfeervolle houtkachels kan het huis aanvullend worden verwarmd. Het hele huis is voorzien van handgemaakte terracotta tegels.

Totaal oppervlakte van het perceel is 330m2. Oppervlakte van het woonhuis is 229m2. Totaal oppervlakte van de bijgebouwen (garage, schuur/bijkeuken en bodega) is 80m2. Totaal oppervlakte van de tuin, patio en terrassen is 230m2. Antenne, satellietschotel, telefoonlijn en internetaansluiting aanwezig.

NB: Indien u het als tweede huis zou willen gebruiken, heeft het huis groot potentieel voor verhuur als vakantiehuis of als ´turismo rural´. De ligging in het dorp en de ommuurde tuin zorgen bovendien voor veiligheid tijdens uw afwezigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten